søndag 22. april 2012

Månedens pusefortelling!


  1. Navn : Kristina Ulleland  
  2. Kattens navn : Figaro
  3. Hvor fikk du høre om Kattens Vern Molde : Fra en venn
  4. Hvorfor valgte du katt fra Kattens Vern Molde : Ville hjelpe katt som trengte et hjem


Vi hentet Figaro i februar 2011, da var han ca 5 månder.. Var visst ingen som ville ha den lille mammadalten som var igjen fra kullet. De som hadde pusemoren ville helst ikke ha flere katter hos seg. Hentet han på bolsøya som er ca 15 min unna der vi bor. Hadde med oss reisebur som han skulle ligge i, det var ikke han enig i. Han skreik nemlig hele veien hjem. Sikkert litt trist etter å ha forlatt mamman sin. Hjemme hos oss ble han møtt av Lurven som samboeren min hadde fra før av. I begynnelsen bare freste han til Lurven og gjemte seg under bordet. Virket ikke som at han likte oss noe særlig heller... Men etter at første natta var overstått hadde han blitt litt varmere i buksa. Han begynte å leke med Lurven og ville gjerne ha kos fra oss. Jeg var værtfall lettet når jeg så hvor fort han ble husvarm! I begynnelsen så hadde vi han kun inne, men etter ca 2 uker fikk han lov ut. Første turen ut gikk ikke så bra, vi måtte nemlig ut å lete etter han. Han hadde nemlig funnet ut at det var mange kule villkatter som bor i en låve litt oppi her, og der ville han være. Måtte vel hente han derifra ett par ganger, men etter ett par dager så gikk det kjempe fint. Vi begynte å ha våtfor på ett tefat og slå på det med ei skjei for å lokke han inn igjen. Nå kommer han og går selv uten at vi trenger å lokke han inn igjen, han har vel funnet ut at det er litt kult å bo med oss også. Etter en stund kastrerte vi han, vil ikke ha noen flere av villkattene rundt her (har en nabo som mater dem i låven sin).

Som katt er vel Figaro noe for seg selv. Han liker ikke fremmede folk, da skal han helst ut eller ligge for seg selv. Ser han at jeg skal gå tur med hunden så skal han være med. Folk som ser oss gå langs veien sammen holder på å le seg ihjel, det ser jo stupe dumt ut at hunden og katten går ved siden av hverandre. På turen pleier jeg å be dem sette seg ned når biler kjører forbi, og begge to gjør det på kommando imot en godbit såklart! I tillegg så skal han gjerne være med ut på alle dorundene til hunden, og da gjerne hoppe på og jage hunden når den skal gå på do. Noe som ikke er så populært hos meg. Han skal også absolutt spise av hundeskåla og drikke av den. Visst du ikke gir han oppmerksomhet når han vil ha det så biter han deg i tåa. Gjerne andre plasser også visst tåa ikke er å få tak i. Han kan også kommandoene "sitt", "gi labb" og "stå på to". Det var ikke meningen å trene han til dette, men når han så at hunden gjorde det og fikk godbit så skulle han også. Bitingen er bare kos fra han sin side, han vet heldigvis forskjell på barn og voksne når det kommer til kosebitingen :)

Han tror også at jeg og "matfar" driver hotell. Han kan stå ute midt på natta og mjaue utafor døra, og gir seg heller ikke før vi åpner. Visst han er inne om natta så står han og skraper på soveromsdøra halv 6 om morgenen og mjauer til vi kommer ut i gangen og åpner ytterdøra. Så mye søvn blir det ikke her huset. Han og hunden har ett ganske spesielt forhold. De kan være skikkelig rampete sammen eller skikkelig kosete og søt. Noen dager jager de etter hverandre rundt i huset, mens andre dager ligger i i soffan og koser seg. Han skal også helst vaske hunden i trynet når han kommer inn. Dennis blir litt fornærma når kattetunga kommer i trynet på han, men har ikke mye valg siden Figaro har brytertak på han. Hadde aldri trodd at Figaro om til å bli så god venn med hunden som vi hentet i juli 2011.

Han har blitt ganske tjukk også. Han vet at det alltid ligger noe godt på kjøkkenet. hender seg at han er såpass frekk at han tar seg en tur på kjøkkenbenken henter seg mat. Så han er en liten luring ;) Pleier å dele sine funn med hunden...
Han kan også ligge i flere timer på gulvet å bare leke med halen sin. Bitelekene til hunden er også morsomt å stikke av med. Velte blomsterpottene, spise opp blomstrene og leke med ledninger er også en del av aktivitene hans :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar