torsdag 19. august 2010

Funnet i et skur!

Katinka ble funnet innestengt i et skur i Skjevika i forgårs. Hun var ikke alene heller - 4 små hadde hun fått i skuret. De var så store som rundt 7 uker, og hadde neppe sett dagslyset og i hvertfall ikke folk!

Stedet var forferdelig, kattebæsj overalt og null mat og vann. Men siden mamman og bebisene var i god behold, så må i hvertfall mamman ha kommet seg ut.

De som fant de tok de med hjem, hva kan man ellers gjøre?

Jeg dro for å ta en titt på de i dag, og fryktet egentlig det verste. Jeg visste at mamman, som vi har kalt Katinka, var sosial, men trodde ungene var for store til å lykkes noe særlig  med sosialisering. Heldigvis var de bare noen små, redde klumper! Siden Katinka var så utrolig sosial og gld for å komme en fin plass, med ordentlig katteseng, masse mat og kattedo - samt kos - så klarer disse ungen ehelt sikkert å bli sosiale. Flere har engasjert seg og jobber med tvangskosing, leking og foring med godiser. Så dette mener vi skal gå bra.


Bebisene til Katinka -
4 små reddharer!
Ikke alle kattunger lar seg sosialisere. Det har vi erfart menge ganger opp gjennom årene. Mange dyreverngrupper vil ikke høre snakk om avlivning av slike. Men der må vi rett og slett være realistiske. Det krever ressurser å jobbe med villkatter og villkattbarn. I tilfeller hvor kattemora er forvillet, er det sjelden vi klarer å jobbe med ungene. Hun har lært de å frykte mennesker, og er det passert 8 - 10 uker, kan det være vanskelig. Resultatet er ofte da katter som ikke takler det livet vi gjerne vil ha for en katt. Hvilket liv er det å leve i redsel for omgivelsene hele tiden? Kanskje kan en og annen bli trygge på akkurat den personene som jobber med de, men det er umulig å adoptere bort slike. Resultatet blir at vi blir sittende med katter som tar opp plassen for andre som er såpass sosiale at de kan reddes om de får mulighet. Et vanskelig valg!

Katinka og ungene vil nok klare seg bra. Forholdene ligger til rette for det. I denne "bransjen" teller vi våre seire, ikke våre tap - ellers klarer vi ikke å holde på!

1 kommentar:

  1. Katinka og ungene hennes har nå fått hvert sitt fosterhjem. Ungene er i "barnehagen" med andre kattunger - Katinka er kommet i fosterhjem med 3 andre voksne katter. Det gikk strålende! Damen er et sosialt vidunder, ingen slåssing, rett og slett tilpasningsdyktig! Ungene jobber vi med, men så langt ser det ut til at alle 4 skal bli flotte pusekatter for - kanskje deg?

    SvarSlett