lørdag 14. august 2010

Bajas på vidvanke

Her om dagen fikk vi inn en liten krabat som ble funnet i Sandveien i Molde - altså ganske trafikkert! Supersosial, veldig liten kattegutt på rundt 12 uker. Og i god form, ingen markmage og skikkelig god og rund. Vi var så sikre på da vi annonserte etter eier i Budstikka, at en kjempeglad person skulle dukke opp. Men den gang ei, tyst som i graven! Bajas har vi døpt han for han er en liten ugangskråke med masse fart i kroppen.

Nå er Bajas lagt ut for adopsjon. De som har mistet han (ja, vi har sjekket nettkatten.no og dyrebar.no og fulgt med i avisene), har gått glipp av en strålende vakker og hyggelig pusegutt. Hvorfor er det ignen som savner pusegutten? Sitter de bare der og håper det går over? Bajas har fått en ny mulighet - det kunne gått ganske ille, påkjørsel i beste fall, sultedøden i verste. Tro meg, vi har flere av de som kommer inn som ikke klarer seg.


For 3 uker siden ble en rundt 3 mndr. liten kattegutt funnet midt på veien på natten på strekningen Krifast - Kanestrøm. Han lå rett og slett midt i veien. Finner tok han med hjem og forsøkte å få han til å spise. De som fant han skjønte nok ikke hvor dårlig fatt det var, men leverte han inn til oss dagen etter. Det bar rett til Dyreklinikken. I beste Animal Planet stil ble det drypp og mating med te-skje. Veterinær Astrid tok han med hjem om kvelden, og pusegutten kviknet litt til. Vi øynet håp, og tenkte på Sokrates i fjor som var i samme forfatning. Han mistet vi etter 3 døgn, dessverre. Vi håpet.

På ettermiddagen neste dag kom den neslående beskjeden - han klarte seg ikke. De indre organene begynte og svikte, så vi løste han for en plagsom slutt. Det lå i bakhodet mitt hele natten - har du noengang fått en utsultet kattunge i armene, så er det et minne som ikke slipper så lett. Vi skulle så gjerne reddet han, han fortjente å leve. Dessverre gikk det ikke slik. Og hva gjorde han ute på en helt øde strekning, så liten og så alene? Vi bare spør.

Bajas derimot vil nok få det bra. Han har alle muligheter bare vi finner rette nye eiere. Vi teller våre seire, ikke våre tap i denne "bransjen" - det er sånn vi orker å holde på.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Kompis-pusen vår <3
      Håper han kommer hjem snart å at d ikke har skjedd han noe! :(

      Slett